/ Onze Pijlers / Steunpunt Gokschade.
........
Steunpunt Gokschade bij SLICKS
------------------
Steunpunt Gokschade: Onze Missie en Visie
Het Steunpunt Gokschade is een belangrijke pijler van SLICKS, gericht op het bieden van laagdrempelige hulp aan mensen met gokproblemen. We streven ernaar om hulp dicht bij de hulpvrager te brengen, gezien de hoge zorgmijding en zelfstigma. Ons eerste project in samenwerking met het Leger des Heils in Amsterdam dient als model voor toekomstige inlopen in andere steden.
Onze focus
Lokale Hulpverlening: Het creëren van inloopvoorzieningen geïntegreerd in de lokale samenleving, verbonden met verslavingszorg, maatschappelijke instellingen en gemeentelijke diensten.
Netwerken en Samenwerking: Sterke relaties opbouwen met lokale partners om effectieve doorverwijzing en ondersteuning te waarborgen.
Opleiding en Ontwikkeling: Ervaringsdeskundigen opleiden en integreren in het lokale netwerk van hulpverleners.
Visie en Toekomst
Wij streven naar een landelijk netwerk van inlopen die diepgeworteld zijn in de lokale gemeenschap, net zoals de gokindustrie haar producten heeft genormaliseerd in onze maatschappij. Ons doel is om als tegenwicht toegankelijke en lokale contactpunten te bieden voor mensen die hulp zoeken bij gokproblemen.
Huidige Doelen en Middelen Behoefte:
Opleiding en Ontwikkeling van Medewerkers: Samen met lokale opleidingspartners laten we ervaringsdeskundigen groeien tot ervaringsprofessionals die effectief kunnen samenwerken met lokale hulpbronnen om optimale ondersteuning te bieden.
Algemene Opzet van de Inlopen:
Dicht bij de hulpvrager, laagdrempelig en vertrouwd is ervaringsdeskundige ondersteuning beschikbaar in een veilige omgeving. Elke inloop werkt nauw samen met lokale verslavingszorg, maatschappelijke instellingen en gemeentelijke voorzieningen om ervoor te zorgen dat onze specialistische, op gokproblematiek gerichte hulp snel en effectief kan worden geboden. Net zoals de gokindustrie diep in de haarvaten van de maatschappij is verweven, streven wij ernaar om met onze hulpverlening de lokale samenleving even diepgaand te kunnen bereiken.